Németh Eszter: Hiperhőslány hendikeppel

Németh Eszter a Kötéltánc után most valami nagyon másban tördeli a ceruzája hegyét:

Másnap reggel semmi érdekes nem történt. Masni arra gondolt, hogy a szobafogságban az a jó, hogy az ember mentesül a házimunka alól.

A rossz általában, hogy nem hívhatja át az ember a barátait, sem fel a barátnőit, bár ez Masnit különösebben nem zavarta, mert nem voltak barátai. Egész nap filmeket nézett, és korgott a gyomra.

A légy (nem a tegnapi, egy MÁSIK) szemtelenül belekukucskált a tejespohárba, aminek az alján még volt pár csepp tej. Masni fogta és a poharat legyestül kitette a szobája elé. Ki nem állhatta a legyeskedőket. [1]

A teljesen UNALMAS nap után, Masni megvárta míg elcsendesedik a ház, felvette a szuperhősszerkóját, kiosont a télikerten keresztül. Alighogy az utcára ért egy pici, szőrös kis test zuhant a lába elé. Egy nagyobb madár ejtette el, aki a zsákmánya után visszafordulva először csak súrolta Masni fejét, de aztán a következő körben rá is koppintott. Harmadjára pedig megdobta egy kővel, de szerencsére Masni ekkor kezdett lehajolni, így nem találta el. (Nem, a madarak normális esetben nem dobálóznak. Nyugi.)

A kislány grimaszolt ugyan, de közelebb hajolt, hogy megnézze mi az.

(Jól figyeljetek, ilyenek az életre szóló találkozások. A lányok lába elé zuhan valami, ők meg lehajolnak.)

Masni lába előtt nem királyfi, de még csak nem is csókolnivaló béka hevert, hanem egy bőregér. A kislány magába fojtotta az ösztönös kis sikkantást, felemelte a lényt és vizsgálgatni kezdte. [2]

Úgy tűnt a denevérnek sokkon kívül nincs nagy baja. Picit talán kihűlt. Masni némi gondolkodás után a harisnyájából előhorgászott textilzsebkendőbe tekerte, gondosan ügyelt a szárnyaira, és a sapkája alá dugta. Meleg volt, a póló alól azonnal kicsúszott volna, melltartóra még nem volt szüksége, a bugyijába meg azért mégse. Masni a kedvenc szuperhősnőjére gondolt, és mászni kezdett a szokásos ereszen át, fel a tetők magasába. Hamarosan felért az óratoronyba, természetesen a külső falon, igaz előtte felvette a mászókesztyűjét.

Ha valaki a toronyra vagy a tetőkre bámult volna sem lát semmit, de persze mindenki aludt, aki meg tilosban járt nem felfelé tekingetett.  Figyeljétek csak meg, a filmekben SOHA sem néz felfelé, aki attól tart, hogy követik. Vagyis, ha követni akartok valakit, csapjatok fel akrobatának! Tériszonnyal és szédüléssel ellenjavallt. És rövidlátóknak is.

Masni tehát éjszakánként a tetőket rótta. Nem csupán a mozgásigénye miatt. Nemrégiben a fejébe vette, hogy szuperhős lesz, és fel kell derítenie a város titkát. Azt, hogy titok lappang a háztetők alatt, világosan érezte. (A női megérzések pedig legendásak és sosem csalnak. Teljesen mindegy MEKKORA a nő.)

Könnyedén feljutott a tetőre, szétvetette a lábát és körülnézett. Semmi érdekes.

Masni csalódottan ült ki a tető szélére és lógázta a lábát unalmában. A grafitfekete tornacipőjének a sarka, amiből a piszkosfeketére festett, csipkefodros zokni is kikandikált, a harisnyát se felejtsük el persze, ami felemás, ütemesen koppant a bádogereszen. Ha valaki odafigyelne, a ritmust is felismerné:

János bácsi, János bácsi keljen fel…

De nem kelt fel senki.

[1] Ezt Gertúd biztosan comme îl fautnak tartotta volna, ha tudott volna róla. Egy TISZTESSÉGES, jóházból való úrilány körül csak ne legyeskedjék senki. Még egy légy se.

[2] A lányok állítólag minden meglepetésre SIKKANTanak, ez benne van a repertoárjukban. Mondhatni kötelező. Gertrúd is csak az egerektől meg a pókoktól sikkantott, meglehetősen művészien. Masni meg kizárólag csak a meglepetéstől, de akkor is inkább káromkodott. Ami egyébként nagyon NEM ILLENDŐ!

Reklámok

Hogy tetszett?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s